Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

1852 Tjeldsund Papirarkiv

Websak 20/3566

Tidligere Tjeldsund kommune har i liten grad avlevert papirarkiv til Arkiv i Nordland.

Høsten 2020 vedtok kommunestyret å selge det tidligere rådhuset på Hol.

Informasjon- og dokumentsenteret måtte da, over en periode på flere uker, pakke ned alt arkivmaterialet som stod plassert på rådhuset på Tjeldøya. 

Rett før jul i 2020 ble alt materiale flyttet fra rådhuset på Hol til Fjelldal skole.

Det vil si at papirarkiv for Tjeldsund kommune sin tid som egen kommune fra 1909-2019, tilsammen 110 år, er samlet på et sted nå, Fjelldal skole.

Det ble gjort en beregning på antall hyllemeter arkiv før nedpakkingen begynte.

Arkiv for tidsperioden før 1980 ble beregnet til 77 hyllemeter.

Arkiv for tidsperioden etter 1980 ble beregnet til 178 hyllemeter.

Arkiv Troms har hjulpet oss med en beregning av hvor mange årsverk det vil kreve å arkivbegrense, listeføre, merke og pakke materialet. Bare arkivmaterialet etter 1980 vil kreve 2 1/2 årsverk. Vanlig standard det beregnes etter er 50 hyllemeter pr. år.

Etter sammenslåingen sorterer begge de to tidligere kommunene under Arkiv Troms og arkivmateriale skal avleveres dit.

I 2020 begynte vi arbeidet med å arkivbegrense, listeføre, merke og pakke arkivmaterialet.

I begynnelsen av 2021 ble det etter fratredelse tatt nedtrekk i antall årsverk på Informasjon- og dokumentsenteret. Etter at det ble gjort, hadde vi ikke kapasitet til å fortsette dette arbeidet. Det er fordi 2 personer om gangen må forlate kontoret hele dager for å jobbe med dette. Dette er ikke en enmannsjobb!

Vi har signalisert at materialet burde vært plassert nærmere rådhuset. Da hadde det vært lettere å gå til og fra og jobbe med arkivet innimellom andre gjøremål.

Det er sånn vi gjør det når vi listefører arkivmateriale for tidligere Skånland kommune. Dette materialet er plassert på rådhuset og vi kan gå til og fra bortsettingsarkivet og listeføre når vi har ledig kapasitet.

Frem til nå har det ikke vært funnet alternativ til Fjelldal skole til oppbevaring av arkivbeholdningen til tidligere Tjeldsund kommune.

Laster...